90 extra bussen van De Lijn voor Rock Werchter 2016

Van Leuven Station naar Haacht Wijgmaalsesteenweg

Woensdag 29 juni 2016 — De Lijn Vlaams-Brabant legt net als vorige jaren extra busvervoer in voor het vierdaagse muziekfestival Rock Werchter. Van donderdag 30 juni tot en met maandagmiddag 4 juli rijden er 60 bussen tussen het station van Leuven en de wei. De Lijn zet bovendien 30 voertuigen in op de extra pendels tussen Heverlee Kazerne, Brabanthal en het festivalterrein.

! De bus houdt dit jaar enkel halt op de Wijgmaalsesteenweg in Haacht en NIET in de Achterheidestraat. Wie een festivalticket op zak heeft, rijdt op vertoon ervan gratis mee. 

Pendel Leuven Station en Wijgmaalsesteenweg

Een aantal parkeerterreinen zijn door wateroverlast niet inzetbaar. Daarom was het noodzakelijk om het mobiliteitsplan aan te passen.  Hierdoor stoppen de bussen van De Lijn niet meer aan de halte Achterheidestraat, zoals voorgaande jaren steeds het geval was. Enkel de halte Wijgmaalsesteenweg in Haacht wordt bediend. Ook voor de terugrit naar het station van Leuven moeten festivalgangers opstappen aan de halte Wijgmaalsesteenweg.

Grotere drukte verwacht op pendelbussen

Omdat de parkings van Rock Werchter, enkel toegankelijk zijn voor mensen met een campingticket, worden de andere festivalgangers aangeraden om met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Hierdoor verwacht De Lijn grotere drukte op haar pendelbussen. De vervoersmaatschappij zet alle mogelijke mensen en middelen in om alles vlot te laten verlopen. 60 voertuigen staan klaar om iedereen veilig naar en van het festival te brengen.

Ook bussen van De Lijn tussen Heverlee Kazerne, Brabanthal en festivalterrein

Rock Werchter organiseert eveneens busvervoer van Parking C op de Heizel in Brussel naar het festival. Meer info hierover is te verkrijgen bij de festival organisatie. Er zullen bovendien buspendels ingelegd worden tussen Heverlee Kazerne, Brabanthal en de halte Wijgmaalsesteenweg in Haacht. Hiervoor zet De Lijn nog eens 30 voertuigen extra in. 

30 juni, 1, 2, 3 en 4 juli 2014: uitgebreide busdienst

  • Richting festivalweide/campings

Van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli kunnen festivalgangers tussen 9 en 22 uur opstappen aan het station van Leuven. Afstaphalte is enkel de Wijgmaalsesteenweg in Haacht en niet de Achterheidestraat in Werchter.

Bovendien legt De Lijn buspendels in tussen Heverlee Kazerne, Brabanthal en de halte Wijgmaalsesteenweg in Haacht.

  • Richting Leuven - Station

Reizigers kunnen opstappen aan de halte op de Wijgmaalsesteenweg in Haacht. Dit kan op alle festivaldagen (donderdag t/m zondag) van 8.00 u ’s morgens tot een uur na het laatste optreden.

Op maandag 4 juli vertrekt de laatste bus om 14.00 u terug naar het station van Leuven.

Gratis of voor 7 euro

Op vertoon van hun festivalticket kunnen de muziekliefhebbers gratis mee op de bussen van De Lijn. Ook de e-festivaltickets en e-treintickets zijn geldig op de bus. Reizigers zonder toegangskaart betalen zeven euro voor een biljet heen en terug.

Hinder voor bussen in omgeving festivalterrein

Vertragingen op lijnen 270, 284, 285, 334, 335, 470, 660, 686

Woensdagnamiddag 29 juni, donderdag 30 juni en maandag 4 juli kunnen verschillende bussen van De Lijn door de verkeersdrukte vertragingen oplopen in de omgeving van Rotselaar en van het knooppunt Kampenhout – Sas. De vervoermaatschappij vraagt aan de reizigers op lijnen 270, 284, 285, 334, 335, 470, 660, 686 om hiermee rekening te houden.

Meer weten?

Voor alle informatie over de bereikbaarheid van het festival kunnen reizigers terecht op de website www.rockwerchter.be of bij Nele Bigare: nele@rockwerchter.be

Dominique Renders Woordvoerster at De Lijn