4000 festivalgangers namen al bus richting camping Haacht

Woensdag 24 juni 2015 — Om 13.00 u deze middag vertrokken de eerste speciale Rock Werchter-bussen van De Lijn naar Camping The Hive. Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts was erbij en reed mee op de allereerste bus. Ondertussen werden al 4000 festivalgangers vervoerd en de pendelbussen blijven nog rijden tot 22.00 u deze avond. De Lijn brengt de muziekliefhebbers in 20 minuten van Leuven naar het festivalterrein.

Ben Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit:

Deze extra bussen die De Lijn inzet, zijn enerzijds van vitaal belang om alle festivalgangers op een ordentelijke manier in Werchter te krijgen. Daarnaast is het een opportuniteit voor De Lijn om een jong publiek te laten kennismaken met haar goede dienstverlening en er op die manier toe bij te dragen dat ze niet alleen vandaag, maar ook de volgende jaren nog het openbaar vervoer zullen gebruiken.

Johan Van Looy, directeur De Lijn Vlaams-Brabant:

Voor de vijfde keer op rij beginnen we al te rijden op woensdag in plaats van op donderdag. Veel mensen komen al een dag voor de start van het festival naar Werchter afgezakt. Met een speciaal XL-ticket kunnen ze kamperen op camping The Hive. Door te pendelen vanaf woensdag spreiden we de grootste toestroom naar de wei over twee dagen. Hierdoor beperken we  de wachttijden en verloopt alles nog vlotter.

Zoals elk jaar wordt de grote toeloop morgen verwacht. Tussen 9.00 u en 22.00 u zal er continu gependeld worden tussen het station van Leuven en de weide van Rock Werchter. 175 chauffeurs en 60 bussen zijn klaar om alles in goede banen te leiden. De bussen volgen een speciaal voorbehouden route waardoor reizigers in 20 minuten ter plaatse zijn. Op vertoon van hun festivalticket rijden de festivalgangers gratis mee.

Voor meer informatie over de festivalbussen voor Rock Werchter kunnen reizigers terecht op de website www.delijn.be of op het infonummer 070 220 200 (€ 0.30/min). 

 

De Lijn is klaar voor Rock Werchter 2015
Tegen 13.00 u waren er al heel wat jongeren naar Leuven afgezakt
Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts wenst de festivalgangers fijne dagen toe
Dominique Renders Woordvoerster De Lijn Vlaams-Brabant at De Lijn