36.400 reizigers met de bus naar TW Classic

Meer dan dubbel zoveel reizigers als vorig jaar

Zondag 10 juli 2016 — 36.400 reizigers hebben gisteren de bus genomen naar en van het eendaagse festival TW Classic. Dit is meer dan het dubbele van vorig jaar. Toen namen 17.000 mensen het openbaar vervoer. Om alles in goede banen te leiden, zette De Lijn  60 bussen en meer dan 100 medewerkers in. De pendelbussen reden doorlopend tussen het station van Leuven, 2 randparkings in Haasrode en de weide in Werchter. Alles verliep alvast vlot en de wachttijden bleven beperkt.  

Pendelbussen tussen Leuven Station en Werchter

Net als bij de vorige edities van TW Classic, vertrokken pendelbussen aan het station van Leuven en zetten ze de reizigers af in de Achterheidestraat in Werchter. Tussen 10.00 uur ’s ochtends en 20 uur ’s avonds werden bijna 12.000 festivalgangers naar de weide gebracht. Vanaf 22 uur keerden evenveel mensen met de bus terug.

Extra pendels tussen randparkings Haasrode en Werchter

Nieuw dit jaar is dat de vervoermaatschappij ook extra bussen heeft ingezet tussen Heverlee Kazerne, Brabanthal en de wei. Door wateroverlast waren er minder parkeerplaatsen in en rond Werchter. In totaal maakten 13.000 concertbezoekers gebruik van dit extra aanbod van De Lijn.

Vlotte organisatie en goede sfeer

Om alles vlot te laten verlopen, deed De Lijn beroep op 60 bussen en meer dan 100 medewerkers. De sfeer op de bussen zat goed. Er zijn geen incidenten gebeurd en de wachtrijen bleven ondanks de grote drukte toch beperkt. De Lijn kijkt alvast terug op een zeer geslaagde editie.

Dominique Renders De Lijn Vlaams-Brabant