22.500 festivalgangers met De Lijn naar Rock Werchter

16.00 u: 2800 meer reizigers op donderdag dan vorig jaar

Donderdag 30 juni 2016 — De Lijn heeft om 16.00 u in totaal (gisteren en vandaag) 22.500 reizigers met de bus naar Rock Werchter gebracht. Vandaag namen tot nu toe 14.700 festivalgangers de pendelbus tussen Leuven Station en de weide. Dat zijn er 1.000 meer dan vorig jaar op hetzelfde tijdstip. Tussen 10.00 u en 16.00 pendelde De Lijn ook tussen de randparkings aan Heverlee Kazerne, Brabanthal en het festivalterrein. 1.800 festivalgangers hebben hier gebruik van gemaakt. De bussen brengen nog tot 22.00 u mensen van het station naar de weide. Verwachting is dat er tegen dan in totaal 26.000 feestvierders met De Lijn richting Haacht en Werchter zijn afgezakt.  

Reizigerscijfer van donderdag vorig jaar overschreden

De vervoermaatschappij is tevreden met de opkomst. Op dit ogenblik heeft De Lijn 2.800 reizigers meer vervoerd op donderdag dan vorig jaar. Dat komt natuurlijk door de inzet van extra bussen tussen de randparkings aan Heverlee Kazerne, Brabanthal en het festivalterrein. Hiervan maakten vandaag 1.800 festivalgangers gebruik. Maar ook de jaarlijkse pendel tussen Leuven Station en Haacht en Werchter viel in de smaak. De Lijn noteerde 1000 reizigers meer dan vorig jaar op hetzelfde tijdstip.

Terugkeren naar Leuven Station

Reizigers kunnen opstappen aan de halte in de Achterheidestraat in Werchter of aan de halte op de Wijgmaalsesteenweg in Haacht. Dit kan op alle festivaldagen (donderdag t/m zondag) van 8.00 u ’s morgens tot een uur na het laatste optreden. Op maandag 4 juli vertrekt de laatste bus om 14.00 u terug naar het station van Leuven.

Vanaf 22.00 u afvoer naar parkings Heverlee Kazerne en Brabanthal

Elke festivaldag (donderdag tot en met zondag) voorziet De Lijn pendelbussen die vertrekken van Leuven Station naar Haasrode Brabanthal / Heverlee Kazerne. Deze nachtpendel rijdt telkens van 22 uur tot 3 uur. ’s Avonds moeten mensen die hun auto geparkeerd hebben in Heverlee of Haasrode dus eerst de gewone pendelbussen naar Leuven Station nemen om daar over te stappen op de nachtpendel.

Ook komende dagen uitgebreid busaanbod naar Rock Werchter

Morgen, zaterdag en zondag rijden er opnieuw festivalbussen naar de concert- en campingweides in Werchter. Het aanbod blijft op die dagen hetzelfde als vandaag. Om alles in goede banen te leiden, zet De Lijn meer dan 240 personeelsleden en 90 bussen in.  

Meer informatie
Alle informatie over de Werchter-bussen kunnen reizigers terecht op de website www.delijn.be of www.rockwerchter.be.

Voor alle andere informatie mbt de mobiliteit rond Rock Werchter kunt u contact opnemen met Nele Bigare: nele@rockwerchter.be

 

Dominique Renders Woordvoerster at De Lijn