11.600 festivalgangers namen al bus naar Rock Werchter

alles verloopt vlot, op pendelparkings in Haasrode is nog plaats

Donderdag 30 juni 2016 — In totaal namen al 11.600 festivalgangers de bus genomen naar Rock Werchter. Gisteren vervoerde De Lijn 6.000 kampeerders en vandaag rekenden al 5.500 reizigers op de bus. De opkomst tot nu toe is gelijk aan die van vorig jaar. De organisatie loopt zeer vlot, er hoeft niemand aan te schuiven en de festivalgangers kunnen meteen de bus op. Nieuw dit jaar is dat er sinds 10.00 u deze ochtend ook gependeld wordt van randparkings aan Heverlee Kazerne, Brabanthal en de wei van Werchter. Op dit ogenblik hebben hier nog maar 100 mensen gebruik van gemaakt.

11.600 festivalgangers

Om 11.30 uur telde De Lijn al 5.600 reizigers die met de bus richting concert- of campingwei trokken. Gisteren namen 6.000 muziekliefhebbers met een XL-ticket de bus naar camping The Hive in Haacht. In totaal vervoerde De Lijn zo al 11.600 reizigers. De festivalgangers blijven intussen toekomen aan het Leuvense station. Op de randparkings in Heverlee is het momenteel nog erg rustig. Ook morgen, zaterdag en zondag verwacht De Lijn nog heel wat festivalgangers die naar de weide trekken met het openbaar vervoer.

60 bussen tussen Leuven Station en festivalweide

De busrit tussen het station van Leuven en het festivalterrein duurt ongeveer 20 minuutjes, omdat de bussen een voorbehouden route volgen. Op vertoon van hun festivalticket rijden de festivalgangers gratis mee.

De bussen vertrekken aan het station van Leuven. Afstappen kan in de Achterheidestraat in Werchter (campings A0, A1, B en C + hoofdingang festivalterrein) of op de Wijgmaalsesteenweg in Haacht (campings The Hive en A6). Tot en met zondag vertrekken elke dag bussen richting Rock Werchter en dat van 9 tot 22 uur.

Terugkeren richting Leuven kan op:

  • donderdag 25 juni vanaf 12 uur 's middags tot 3.30 uur ’s nachts
  • vrijdag 26 juni vanaf 8 uur 's morgens tot 3 uur ’s nachts
  • zaterdag 27 juni vanaf 8 uur 's morgens tot 2 uur ’s nachts
  • zondag 28 juni vanaf 8 uur 's morgens tot 2.15 uur ’s nachts
  • maandag 29 juni vanaf 8 uur 's morgens tot 13 uur 's middags

30 extra bussen tussen Heverlee Kazerne, Brabanthal en de wei

Rock Werchter organiseert eveneens busvervoer van Parking C op de Heizel in Brussel naar het festival. Meer info hierover is te verkrijgen bij de festival organisatie. Bovendien worden extra buspendels ingelegd tussen Heverlee Kazerne, Brabanthal en de halte Wijgmaalsesteenweg in Haacht. Hiervoor zet De Lijn nog eens 30 voertuigen extra in.

Ticket openbaar vervoer in dag- en combiticket inbegrepen

Voor het tiende jaar op rij neemt de organisatie van Rock Werchter de prijs voor het openbaar vervoer op in de combi- en dagtickets. Op die manier worden zowel de kampeerders als de ééndagsbezoekers aangemoedigd om de auto aan de kant te laten staan en met trein en bus naar het festivalpark te trekken.

Meer weten
Voor meer informatie over de Werchter-bussen kunnen reizigers terecht op de website www.delijn.be of www.rockwerchter.be.

Voor alle andere informatie mbt de mobiliteit rond Rock Werchter kunt u contact opnemen met Nele Bigare: nele@rockwerchter.be

Dominique Renders Woordvoerster at De Lijn